Artık desteklemediğimiz bir tarayıcıyı kullanıyorsunuz. Web sitemizi ziyaret etmeye devam etmek için lütfen aşağıdaki desteklenen tarayıcılardan birini seçin.
Pnömatik darbeli anahtarınız güvenilmez hale gelmeye, gerektiği gibi çalışmamaya veya aniden durmaya mı başladı? Dayanıksızlık ve zamansız alet arızasının en yaygın nedenlerinden biri sadece motorda değil, aynı zamanda darbe mekanizmasında da yetersiz olan yağlamadır.
Aletinizin en iyi performansı göstermesini sağlamak için düzenli bakımın büyük önem taşıdığı iyi bilinir. Aynı arabanızdaki yağ seviyesini dolu tuttuğunuz gibi, aletinizdeki yağı ve gresi düzenli olarak kontrol etmeniz önemlidir. Küçük bir bakım, dayanıklılığını ve ömrünü arttırmak için yeterli olabilir. Bu blogda yağlama hakkında iki farklı alana göz atacağız ve uzun bir kullanım ömrü boyunca mükemmel performans sunmaya devam etmesi için darbeli anahtarınızın bakımını doğru şekilde nasıl yapabileceğinizi açıklayacağız. Ayrıca, havalı el aletlerinizi ne sıklıkta yağlamanız ve mümkün olduğunca üretken bir şekilde çalışabilmek için hangi türde yağ kullanmanız gerektiğini de tartışacağız.
Bir darbeli anahtarın hangi parçalarının yağlanması gerekir?
Yağlama söz konusu olduğunda anahtarın iki parçası dikkate alınmalıdır:a. Motorb. Darbe mekanizması
Bir darbeli anahtarın yağlanması gereken iki parçası: Motor ve darbe mekanizması.
Motorun düzenli olarak yağlanması gerektiğini biliyor olabilirsiniz ancak darbe mekanizmasının da yağlanması gerektiğini biliyor muydunuz? İki sistem birbirinden bağımsızdır ve bu nedenle ayrı olarak yağlanmalıdır. Motor, FRL'ye veya doğrudan aletteki hava girişine eklediğiniz belirli bir hava hattı yağlayıcısı ile yağlanır. Darbe mekanizması ise, aletin kullandığı sisteme bağlı olarak iki şekilde yağlanır. Bunlar:
Gres darbe mekanizması
Yağ haznesi darbe mekanizması
Darbe mekanizmasının iki yağlama sistemi türünü anlamak
Darbe mekanizmasının yağlanması, örs ve çekicin darbe temas noktaları arasındaki sürtünmeyi en aza indirmek için büyük önem taşır ve anahtarın mükemmel durumda çalışmaya devam etmesini sağlar. Şimdi bu iki sisteme daha ayrıntılı bir şekilde bakalım:
1. Gres sistemi:
Gres ile yağlamalı darbe mekanizması
Bu sistemde gres, aralarında sürtünme olmasını önlemek için yalnızca örs ve çekiç arasındaki temas noktalarına uygulanır.
Gres sistemli bir darbeli anahtar mekanizmasında, gresin düzenli olarak ikmal edilmesi gerekir.
Ancak gres (atalet prensipleri) zamanla temas noktalarından çekicin dışına doğru hareket etmesi nedeniyle bu kritik alanda kalmaz. Sonuç olarak sürtünme ve ısı artar, alet de sonunda çalışmayı durdurur. Düzenli olarak gres ikmali yapılması gerekir.
2. Yağ haznesi sistemi:
Yağ ile yağlamalı darbe mekanizması
Yağ haznesi sistemini kullanan bir alette, darbeli anahtarın ön kısmının tamamı yağa batırılmıştır. Yağın mevcut olup olmadığına dair bir soru yoktur, çünkü yağ tüm sistemi çevreler.Bunun bir avantajı, temas noktalarının her zaman yağlanmış olması nedeniyle aletin daha az bakım gerektirmesidir. Bakım daha zor olabilir ancak aşağıda özetlendiği gibi, doğru ipuçları ve tavsiyeler ile yapması çok kolay hale gelir.
Bir darbeli anahtarın darbe mekanizması doğru şekilde nasıl yağlanır?
1. Gres sistemi:
Darbe mekanizmasını doğru şekilde yağlamak için aleti açıp ellerinizle veya bir fırçayla kritik temas noktalarına, yani örse (çekiçle temas eden alanı) ve çekicin iç alanına dikkatli bir şekilde gres eklemenizi öneririz. Çoğu pnömatik alette birden fazla gres bağlantısı vardır ve darbe mekanizmasını yukarıda açıklanan şekilde yağlamak mümkün değilse bazen bu deliklerden gres eklemek mümkündür. Bunların nerede olduğundan emin değilseniz kılavuzunuzu kontrol edin veya size sunulan servise sorun. Yenisini eklemeden önce eski gresi gidermeyi unutmayın!
Alet çalışma koşulları:
Alet kullanım frekansı: Düşük
Alet kullanım frekansı: Yüksek
Düşük
Yaklaşık 6 ay
Yaklaşık 3 ay
Yüksek
Yaklaşık 3 ay
Yaklaşık 1 ay
2. Yağ haznesi sistemi:
Yağı değiştirmek için aleti dikkatle açmanız, kullanılmış yağı tahliye edip uygun şekilde bertaraf etmeniz ve ardından yeni bir yağ ile değiştirmeniz gerekir. SAE30 türü yağ gibi yalnızca darbe sistemleri için uygun yağ kullanmanız gerekmektedir. Not: Bu yağ, hava yağlamada kullanılan yağdan farklıdır.
Alet çalışma koşulları:
Alet kullanım frekansı: Düşük
Alet kullanım frekansı: Yüksek
Düşük
Yaklaşık 12 ay
Yaklaşık 6 ay
Yüksek
Yaklaşık 6 ay
Yaklaşık 2 ay
Yağlama kontrollerinin yapılması gereken sıklık, kullanım ve bakım programınıza bağlıdır ve burada üreticinin tavsiyesine uyulmasını öneririz.
Not: Yağlama türünden bağımsız olarak yalnızca üretici tarafından önerilen temizleyicileri ve gresi kullanın. Emin değilseniz araç kılavuzuna veya servis sağlayıcınıza tekrar danışın.
Doğru yağlamamanın sonuçları nelerdir?
Yağlama doğru ve sık uygulanırsa gres mekanizmasına sahip bir aletin dayanıklılığı, yağ haznesi mekanizmasına sahip bir aletinkine çok benzer olacaktır. Ancak çoğu zaman gres yeterince sık eklenmez ve darbe mekanizmasının dayanıklılığı önemli ölçüde azalır.Düzgün şekilde yağlanmamış bir darbeli anahtar, daha düşük bir güç çıkışıyla çalışır ve alet gres yoksunluğu çekerken sürekli olarak kullanılırsa dahili bileşenler aşınır ve alet mümkün olduğu kadar uzun süre dayanmaz.
Motoru ve darbe mekanizmasını düzenli olarak yağlayarak havalı el aletinizin dayanıklılığını artırın.
Sıkma aletleri hakkında daha fazla bilgi edinin
3 tips to help you improve efficiency when working with steel and steel alloys
Thanks to its relatively low cost and robust composition, steel continues to rival alternative materials in applications where cost-efficiency is more important than achieving the lowest possible weight. However, with a density of 7.85 g/cm3, it...
Piyasadaki birçok farklı seçenek arasından darbeli somun sıkma tercihi yaparken hangi özelliklere dikkat edilmesi gerektiğini bilmek zor olabilir. Bu kılavuz, teknolojilere kısa bir genel bakış sağlar ve başlamanıza yardımcı olacak bazı basit adımları...
Pnömatik darbeli anahtarınız güvenilmez hale gelmeye, gerektiği gibi çalışmamaya veya aniden durmaya mı başladı? Dayanıksızlık ve zamansız alet arızasının en yaygın nedenlerinden biri sadece motorda değil, aynı zamanda darbe mekanizmasında da yetersiz...